Sâmbătă, 31 mai, și Duminică, 1 iunie, în comuna noastră, a avut loc a XV-a ediție a seriei de evenimente dedicate Zilei Comunei Drajna. Sărbătoarea s-a desfășurat pe parcursul a două zile, pe scena de spectacole amplasată pe Stadionul „Constantin Cursaru”, din Drajna de Jos.

Sărbătoarea comunei se organizează, în fiecare an, în ultima duminică din luna mai. An de an, a crescut în amploare și așa devenit o frumoasă tradiţie, pe care locuitorii o așteaptă cu drag.

Momentul îndelung aşteptat de toţi a fost însă spectacolul de duminică, organizat de Primăria şi de Consiliul Local al comunei Drajna. Scena special amenajată a fost trecută de o pleiadă de artişti și ansambluri folclorice, care au făcut spectacol în adevăratul sens al cuvântului: Ansamblul „Floricica" - Poseşti, Ansamblul „Ciucaş" şi Ansamblul „Floi de Garofiţă" - Măneciu, Ansablul „Izvoraşul" - Izvoarele, „Grupul Mugurelu" - Clasa exterioară de la Drajna a Şcolii de Arte Ploieşti, „Ciobănaşul " din Starchiojd, „Brăduleţul" din Ceraşu, „Periniţa" din Bătrâni, „Moşnenii" din Bertea, „Dobrogeanca" din Sulina, „Doina Şteiului" din Ştei, „Chişcăreanca", „Moştenitorii" din Republica Moldova, Georgiana Lepădatu şi Trupa Etno „Romanițele", Ionuț Dolănescu şi Doinița de la Chișinău. Spectacolul a fost completat de evoluţiia formației „Poienița” din comuna noastră.

Oamenii au profitat de vremea bună şi au întins grătarele, putând să asiste, în acelaşi timp, la spectacolul care se desfăşura în faţa lor. Aşadar, buna dispoziţie a fost la ea acasă. De asemenea, pentru copii a fost amenajat un parc de distracţii cu trambuline gonflabile, astfel că cei mici s-au putut delecta în timp ce părinţii savurau, la terasele amplasate, porţii aburinde de mici şi fripturi.

Nu a fost uitat tradiționalul pelerinaj către Monumentul „Piscul Domnului”, unde a fost oficiată slujba religioasă de preoții din comună.

Au fost inaugurate și lucrări de investiții din comună: Podul „Adețari„ din Drajna de Sus, Centrul Civic și Sala de Festivități din Drajna de Jos, unde doamna Violeta Gonțea a participat împreună cu autorităţi locale, judeţene şi din localităţile înfrăţite cu comuna Drajna (Şteiu, Sulina, Chișcăreni - Rep. Moldova). Slujbă religioasă s-a ținut și la noua trioță de la stadion.

Vezi programul „Drajna în sărbătoare" AICI

Galerie foto

[lightbox src="/images/gallery/evenimente/drajna2014/drajna_in_sarbatoare.jpg" width="250" height="200" lightbox="on" border="yes" title="Drajna în sărbătoare" align="none"] [lightbox src="/images/gallery/evenimente/drajna2014/drajna_sarbatoare.jpg" width="250" height="200" lightbox="on" border="yes" title="Drajna în sărbătoare" align="none"] [lightbox src="/images/gallery/evenimente/drajna2014/drajna_ziua_comunei.jpg" width="250" height="200" lightbox="on" border="yes" title="Drajna în sărbătoare" align="none"][lightbox src="/images/gallery/evenimente/drajna2014/gontea_violeta.jpg" width="250" height="200" lightbox="on" border="yes" title="Drajna în sărbătoare" align="none"][lightbox src="/images/gallery/evenimente/drajna2014/violeta_gontea.jpg" width="250" height="200" lightbox="on" border="yes" title="Drajna în sărbătoare" align="none"][lightbox src="/images/gallery/evenimente/drajna2014/ansamblul_poienita.jpg" width="250" height="200" lightbox="on" border="yes" title="Drajna în sărbătoare" align="none"]

 fotografii domnul Marin Văcărelu

Editor

Website drajna.ro
Template Settings

Color

For each color, the params below will give default values
Green Blue Brown Yellow

Body

Background Color
Text Color
Background Image for Layout Style: Boxed
Layout Style
Select menu
Google Font
Body Font-size
Body Font-family