roendeitrues

Voluntari din cadrul Asociaţiei Montane “Carpaţi” desfăşoară, în fiecare an, activităţi ce presupun remarcarea, extinderea şi întreținerea infrastructurii montane- mai exact refacerea traseului de creastă al Carpaților româneşti, din Maramureş până în Mehedinţi.

Acţiunile se desfăşoară în cadrul Programului „Voluntar în Carpaţi”. Pentru anul 2014, voluntarii şi-au propus refacerea a peste 250 km de trasee în masivele Godeanu, Făgăraş, Iezer – Păpuşa, Ciucaş, Vrancea, Lotru cu ajutorul a peste 250 de voluntari. În perioada 30 mai - 9 iunie a.c., reprezentanţii asociaţiei vor să aducă aproximativ 20 de voluntari în Prahova, în masivul Ciucaş, pentru a remarca trasee deteriorate de intemperii, după cum ne-a precizat Andreea Bălbărău, vicepreşedinte al asociaţiei.

Cei care doresc să se alăture activităţilor asociaţiei o pot face atât în calitate de voluntari, la acţiunile de pe teren, cât şi în calitate de colaboratori ai echipei de organizare, sponsori, parteneri. Persoanele interesate pot primi mai multe informații dacă trimit mesaje la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau prin înscrierea în baza de date la http://asociatie.carpati.org/formular/voluntar-in-carpati/1/.

Asociaţia colaborează cu consiliile judeţene şi locale pe a căror rază se află masivele muntoase, cu serviciile publice Salvamont din zonă, cu cabanieri, dar şi cu alte entităţi dornice să sprijine eforturile pentru întreţinerea traseelor turistice din ţară. În perioada 2008-2013, asociaţia a reuşit remarcarea a peste 500 km de trasee montane în munţii Făgăraşului, Lotrului, Leaota, Bucegi, Vrancei, Buzăului, Călimani, Iezer – Păpuşa, recondiţionarea unor adăposturi montane (Călţun – Munţii Făgăraşului, Diana – Munţii Piatra Craiului); repararea de guri de izvoare (Munţii Măcinului) şi recondiţionarea de podeţe (Munţii Iezer – Păpuşa).

Editor

Website drajna.ro